Female child therapist in an office during a phone call, using online calendar to schedule patients appointments. Calendar Planner Organization Management Concept.

Een goede planning maken: tips & tricks

Bij Brave Minds zijn we gespecialiseerd in versnelde opleidingen. Een goede planning is daarbij essentieel! Hoe plan je jouw opleiding? En hoe zorg je ervoor dat je examens haalt of op tijd inlevert? Wij geven jouw graag onze tips & tricks! Daarnaast heb je misschien ook nog een gezinsleven of vriendenkring die aandacht vraagt. Wanneer je weet hoeveel tijd je wekelijks kwijt bent aan studie en werk/stage, kun je ook de rest plannen. Dan kun je prioriteren. 

Plan álles

Alles plannen? Dat klopt. Je doet een opleiding naast een stage of baan. Daarnaast heb je misschien ook nog een gezinsleven of vriendenkring die aandacht wil. Plan daarom al je uren in, zodat je overzicht krijgt over je hele agenda. Wanneer je inzicht hebt hoeveel tijd je wekelijks kwijt bent aan je studie en werk/stage, kun je daar beter omheen plannen. Dan kun je gaan prioriteren.

Bepaal prioriteiten

Prioriteren is: werken op volgorde van belangrijkheid. Ofwel, doe de belangrijkste zaken eerst. Bekijk ook wat de urgentie van een taak is. Sommige taken lijken heel belangrijk, maar kunnen prima een weekje wachten. Het Eisenhower schema is een fijne tool om prioriteiten te bepalen.

*Het Eisenhower schema

Maak kleine behapbare doelen

Zorg dat je jouw taken op splitst in kleine stappen. Je kunt bijvoorbeeld beter elke week een stuk schrijven van je praktijkexamens, dan dat je dit in een avond of op één dag moet doen. Onze tip: ga er eens even goed voor zitten, en maak er een prachtige planning van! Dit zorgt voor rust en overzicht.

Don’t Stop Here

ONTDEK MEER

Verslag van Werkzaamheden 2022

Elk jaar leveren wij een verslag van werkzaamheden op. Dit is een verplichting voor erkende onderwijsinstellingen in Nederland, volgens de Wet educatie- en beroepsonderwijs. Hierin wordt gereflecteerd op de afgelopen periode en vooruitgeblikt naar het toekomstige schooljaar.

Start goed, start met een kick-off

De kick-off is een belangrijke bijeenkomst die ervoor zorgt dat studenten een goede start maken met een opleiding. Het is de eerste bijeenkomst van een opleiding. Wat kun je hiervan verwachten? We nemen tijdens deze bijeenkomst de volgende onderwerpen door: