geschikt 7

Ontwikkel jezelf met STAP

€ 1000,- subsidie op jouw opleiding met STAP-subsidie

Sinds kort kun je bij het UWV het STAP-budget aanvragen. Dit is € 1000,- die je mag gebruiken om een opleiding te volgen. Alle opleidingen van MBOzaak komen in aanmerking voor het STAP-budget. We leggen je graag uit hoe het werkt.

Wat is het STAP-budget? Voordelig studeren met STAP.
Je kunt gebruikmaken van het STAP-budget voor scholing en ontwikkeling. Hiermee kun je jaarlijks tot maar liefst € 1.000,- subsidie aanvragen voor je MBOzaak opleiding. Zo wordt de opleiding veel goedkoper! Het doel van het STAP-budget is meer kansen om jouw baan te houden of om een nieuwe baan te vinden. Op al onze opleidingen kun je STAP-subsidie ontvangen. STAP staat voor Stimulering Arbeidmarkt Positie. Klik hier voor meer informatie over de STAP-regeling.

Voorwaarden. Wanneer mag je het STAP-budget aanvragen?

  • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kunt STAP wel combineren met LevenLangLerenKrediet (LLLK).
  • Je scholing start minimaal 4 weken nadat je STAP-budget hebt aangevraagd.
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.

Voldoe je aan de voorwaarden? Dan mag je het STAP-budget aanvragen. Hierna lees je hoe het werkt!

Hoe vraag je het aan? STAP aanvragen in 3 stappen.
Gebruikmaken van het STAP-budget is heel gemakkelijk. Eerst meld je jezelf aan voor een opleiding van MBOzaak. Daarna vraag je, online bij het UWV, STAP-budget aan met ons STAP-aanmeldbewijs. Na goedkeuring betaalt UWV ons € 1000,- voor jou. Als jouw aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag aan ons betaald. De aanvragen worden beheerd en uitgevoerd door het UWV. Houd er rekening mee dat UWV verwacht dat je de opleiding ook echt volgt. Is dit niet (of niet in voldoende mate) het geval, dan kan UWV besluiten de STAP-subsidie bij je terug te vorderen.

Stap 1
Meld je aan voor jouw gewenste opleiding via MBOzaak.nl. Klik hier voor het aanmeldformulier.

Stap 2
Vul ons STAP-aanmeldbewijs in, om STAP-budget aan te vragen bij het UWV. Klik hier voor ons STAP-aanmeldbewijs. Gegevens moeten volledig en correct worden ingevuld om de aanvraag in te kunnen dienen, zodat jouw aanvraag niet wordt afgekeurd. Hierbij is het belangrijk:

Stap 3
De STAP-aanvraag indienen met het volledig ingevulde STAP-aanmeldbewijs bij UWV op het juiste aanvraagmoment, via het STAP-portaal. Klik hier voor de link naar het STAP-portaal. De STAP-subsidie, ongeveer 200 miljoen per jaar, wordt vanuit de overheid jaarlijks verdeeld over meerdere inschrijftermijnen. Wees er op tijd bij, want op=op.

Aanvraagmomenten. STAP aanvragen op het juiste moment.
Er zijn meerdere momenten per jaar om STAP-budget aan te vragen. Je opleiding moet op een bepaald moment starten om het STAP-budget te mogen gebruiken. Een aanvraag doe je minimaal vier weken voor de start van de opleiding. Voor een overzicht van de aanvraagmomenten, klik hier.

Toekenning STAP. 
De verwerking door MBOzaak
Je ontvangt van UWV bericht als jouw STAP-budget is toegekend. Na deze goedkeuring, ontvangt BRAVE MINDS (MBOzaak is onderdeel van BRAVE MINDS) ook van UWV een melding. MBOzaak ontvangt daarna van UWV voor jou het STAP-budget. Nadat we deze betaling hebben ontvangen van UWV, verwerken wij dit in de financiële administratie. Hoe gaat dit in zijn werk? Dat is afhankelijk van jouw gekozen termijnbetaling:

  • Heb jij jouw opleiding in 1 termijn betaald (in 1 keer)? Dan storten wij binnen 30 dagen € 1000 terug op jouw bankrekening.
  • Heb je aangegeven in 4, 12 of 16 termijnen te willen betalen? Dan halen wij de € 1000 van jouw toekomstige facturen af.

 Belangrijke info. 
Links en downloads STAP-subsidie

Benieuwd naar onze opleidingen? Klik dan hier voor een overzicht.

Don’t Stop Here

ONTDEK MEER

Verslag van Werkzaamheden 2022

Elk jaar leveren wij een verslag van werkzaamheden op. Dit is een verplichting voor erkende onderwijsinstellingen in Nederland, volgens de Wet educatie- en beroepsonderwijs. Hierin wordt gereflecteerd op de afgelopen periode en vooruitgeblikt naar het toekomstige schooljaar.

Een goede planning maken: tips & tricks

Hoe zorg je dat je dat examen haalt of op tijd inlevert? Een goede planning is essentieel om op tijd jouw diploma te behalen. Daarom geven je graag wat tips & tricks om een goede planning te maken.

Start goed, start met een kick-off

De kick-off is een belangrijke bijeenkomst die ervoor zorgt dat studenten een goede start maken met een opleiding. Het is de eerste bijeenkomst van een opleiding. Wat kun je hiervan verwachten? We nemen tijdens deze bijeenkomst de volgende onderwerpen door: