Ontdek hoe je sneller je mbo-diploma kunt behalen

Hoe werkt deeltijd studeren bij MBOzaak? Hoe ziet een studieweek eruit en hoe kun je de opleiding het beste plannen?

Hoe werkt deeltijd studeren eruit bij MBOzaak?

Deeltijd studeren bij MBOzaak betekent dat je om de week, dus elke 2 weken, een dag naar school komt. Je volgt dan een volledige lesdag. Een lesdag wordt gepland tussen 9.30u – 15.30u. We plannen de lesdagen daarbij zoveel mogelijk op een vaste dag in de week, dus bijvoorbeeld altijd op een dinsdag. Dat maakt de opleiding goed te combineren met baan, gezin of stage. Daarnaast kun je rekening houden met gemiddeld 6 uur zelfstudie per week. 

"Elke 2 weken
een dag les"

Hoe is het programma opgebouwd?

Je volgt een gericht, modulair programma, gericht op diploma-eisen. Je volgt daarbij steeds 1 vak per keer, die je afsluit met een examen. Lesstof en examens stapelen zo niet op en het blijft overzichtelijk. Een vak of module duurt gemiddeld 7 weken. Werkt als een tierelier! Effectief leren, met een duidelijk doel voor ogen! 

"25 lesdagen verdeeld
over een studietijd
van 15 maanden"

Met welke tijdsinvestering moet je rekening houden voor de studie?

Studenten kunnen voor de studie uitgaan van ongeveer 25 lesdagen totaal, verdeeld over een studie van 15 maanden. Daarnaast hebben ze dagen dat ze een mbo-examen moet maken op school of dat ze een examenweek hebben voor het inleveren van praktijk examenopdrachten.

We werken met een bewezen formule, waardoor onze opleidingen goed in deeltijd zijn te volgen. Veel studenten gingen je daar al in voor.

Don’t Stop Here

ONTDEK MEER

Crebo-erkend: wat is het?

Is het tijd voor een nieuwe stap en ben je op zoek naar een mbo-opleiding die bij jou past? Wij bieden je wegwijs zodat je niet verdwaalt in alle informatie die je op het internet kunt vinden. Als je op zoek bent naar een opleiding, zie je misschien weleens het woordje ‘crebo’ voorbij komen. Een belangrijk woordje, maar wat betekent het eigenlijk? En waarom is het zo belangrijk voor jou?

Lancering Brave Minds.TV​

LANCERING. Daar gaan we dan: Brave Minds.TV. Het streven? Onderwijs weer een stapje toegankelijker, persoonlijker en effectiever te maken. En zo (met alle liefde!) vasthouden aan ons streven naar fris en innovatief onderwijs, dat erop gericht is mensen tot bloei te laten komen.

Verslag van Werkzaamheden 2022

Elk jaar leveren wij een verslag van werkzaamheden op. Dit is een verplichting voor erkende onderwijsinstellingen in Nederland, volgens de Wet educatie- en beroepsonderwijs. Hierin wordt gereflecteerd op de afgelopen periode en vooruitgeblikt naar het toekomstige schooljaar.