Ontdek hoe je sneller je mbo-diploma kunt behalen

Hoe werkt deeltijd studeren bij MBOzaak? Hoe ziet een studieweek eruit en hoe kun je de opleiding het beste plannen?

Hoe werkt deeltijd studeren eruit bij MBOzaak?

Deeltijd studeren bij MBOzaak betekent dat je om de week, dus elke 2 weken, een dag naar school komt. Je volgt dan een volledige lesdag. Een lesdag wordt gepland tussen 9.30u – 15.30u. We plannen de lesdagen daarbij zoveel mogelijk op een vaste dag in de week, dus bijvoorbeeld altijd op een dinsdag. Dat maakt de opleiding goed te combineren met baan, gezin of stage. Daarnaast kun je rekening houden met gemiddeld 6 uur zelfstudie per week. 

"Elke 2 weken
een dag les"

Hoe is het programma opgebouwd?

Je volgt een gericht, modulair programma, gericht op diploma-eisen. Je volgt daarbij steeds 1 vak per keer, die je afsluit met een examen. Lesstof en examens stapelen zo niet op en het blijft overzichtelijk. Een vak of module duurt gemiddeld 7 weken. Werkt als een tierelier! Effectief leren, met een duidelijk doel voor ogen! 

"25 lesdagen verdeeld
over een studietijd
van 15 maanden"

Met welke tijdsinvestering moet je rekening houden voor de studie?

Studenten kunnen voor de studie uitgaan van ongeveer 25 lesdagen totaal, verdeeld over een studie van 15 maanden. Daarnaast hebben ze dagen dat ze een mbo-examen moet maken op school of dat ze een examenweek hebben voor het inleveren van praktijk examenopdrachten.

We werken met een bewezen formule, waardoor onze opleidingen goed in deeltijd zijn te volgen. Veel studenten gingen je daar al in voor.

Don’t Stop Here

ONTDEK MEER

Verslag van Werkzaamheden 2022

Elk jaar leveren wij een verslag van werkzaamheden op. Dit is een verplichting voor erkende onderwijsinstellingen in Nederland, volgens de Wet educatie- en beroepsonderwijs. Hierin wordt gereflecteerd op de afgelopen periode en vooruitgeblikt naar het toekomstige schooljaar.

Een goede planning maken: tips & tricks

Hoe zorg je dat je dat examen haalt of op tijd inlevert? Een goede planning is essentieel om op tijd jouw diploma te behalen. Daarom geven je graag wat tips & tricks om een goede planning te maken.

Start goed, start met een kick-off

De kick-off is een belangrijke bijeenkomst die ervoor zorgt dat studenten een goede start maken met een opleiding. Het is de eerste bijeenkomst van een opleiding. Wat kun je hiervan verwachten? We nemen tijdens deze bijeenkomst de volgende onderwerpen door: