business & innovation

Het programma business & innovation bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een basisdeel. Dit zijn de vakken die alle studenten van het MHBO volgen. Na het basisdeel maak je een keuze voor een specialisatie. Deze specialisaties zijn:

1. Marketing & communication specialist
mbo niveau 4
crebonummer 25727

2. Office- en management support specialist
mbo niveau 4
crebonummer 25728

3. Legal, insurance & HR services specialist
mbo niveau 4
crebonummer 25756

Vakken business & innovation

De business & innovation vakken vormen het vakinhoudelijke onderdeel van de studie die je hebt gekozen. Het programma is modulair. Je volgt steeds 1 vak per keer, dat je afsluit met een examen. Lesstof en examens stapelen zo niet op en het blijft overzichtelijk. Een module duurt gemiddeld 7 weken. Het vakinhoudelijke onderdeel van de studie is het grootste onderdeel en bestaat uit gemiddeld 20 lesdagen. Het examen bestaat vaak uit één of meerdere praktijk examenopdracht(en). Wil je weten uit welke vakinhoudelijke modules en examens jouw opleiding exact bestaat? Lees dan verder op de website van MHBO college year.

mhbo-pakket

Tijdens het MHBO college year gaat een student 1 dag per week naar school. De ene week volgt een student daarbij programma business & innovation, de andere week gaan ze aan de slag met het MHBO-pakket. Het MHBO-pakket bestaat uit de volgende twee onderdelen:

#1 Project student-company

Ondernemen betekent proactief zijn. Niet denken, maar doen! Onderzoeken, plannen maken en uitvoeren. Tijdens dit project zet je, samen met MHBO studiegenoten, een eigen bedrijf op. Wie weet, ga je daar wel mee aan de slag, na jouw MHBO college year? Project ondernemerschap is een samenwerkingsproject, een belangrijke manier van werken bij veel bedrijven, maar ook op het hbo. Tijdens dit project ontwikkel je een aantal belangrijke vaardigheden, die jou in de toekomst goed van pas zullen komen!

#2 Project oriëntatie hbo

Tijdens dit zelfstandige project onderzoek je het hbo als vervolgstudie. Hoe werkt het hbo, wat is de manier van leren en werken? Welke verschillende studies zijn er? Welke keuzes kun je maken? Als je weet wat je te wachten staat, heb je een grote voorsprong! We bezoeken open dagen en delen ervaringen. Aan het einde van het project, presenteer je jouw bevindingen en leer je van die van jouw studiegenoten. De vaardigheden die we ontwikkelen tijdens dit project vind je hieronder.

Klantenvertellen.nl

Student Love

ERKENnINGEN EN PARTNERS

© Brave Minds